Efteråret er på vej – styrk metal-elementet og giv slip på det gamle

Efteråret er på vej – styrk metal-elementet og giv slip på det gamle

 

Vi er på ind i efterårerets energi og metal-elementet, hvor det især handler om at give slip på det gamle og fortsætte videre ind i vinterens energi (vandelementet). Hvis du det ikke lykkes at give slip i denne fase, vil det være svært at komme ind i den dybe regenerationsfase, som vandelementet repræsenterer. Det er tid til at styrke lungerne og tyktarmen, som er de vigtigste organer lige nu. Ved at implementere de 3 tips som du her får vil du opnå følelsen af et lettere åndedræt, bedre detox og en skinnende, blød og vital hud.

 

Tip nr. 1. Ryd op i dit rod og skab klarhed

Efterårets energi og metalelementet elsker klarhed og skarphed. Lige som træerne i naturen giver slip på bladene, skal du kigge på hvad du i løbet af året har samlet sammen. Det kan være fysiske ting, forhold eller forkerte overbevisninger. Behold det du har brug for – og smid resten væk. Fysisk rengøring og vinduespudsning kan give dig følelsen af klarhed og styrke. Metalelementets følelse er sorg. Det kan gøre ondt at give slip.

 

Tip nr. 2. Brug åndedrættet til at give slip

Styrk lungerne og åndedrættet for at støtte “givslipfasen”. Især udåndingen giver mulighed for at slip på fysiske og psykiske spændinger, som sidder fast i kroppen. Metalelementet repræsenterer 2 udrensningsorganer, nemlig lungerne og tyktarmen. Styrker du lungerne vil det også påvirke tyktarmen og fordøjelsen. Tingene er tæt forbundet. Begynd bare at trække vejret dybt ned i maven.

 

Tip nr. 3. Giv dig selv akupressur på “giv slip punktet” (se videoen)

Akupressur-punktet tykarm 4, som er det 4. punkt på tyktarmsmeridianen er et godt ” giv slip punkt”. Ofte bliver det kaldt “den store eliminator”, fordi det bevæger kroppens energi – og fjerner det der ikke skal være der. Tyktarm 4 er også godt til at opløse sorg, som du ikke har taget dig af.