Hvad siger kineserne om raw food?

 

Rå eller varm mad? Hvad er bedst?
Klienter stiller ofte spørgsmålet: skal jeg spise raw food eller varm mad? Og det er et rigtig godt spørgsmål. Her kommer der en forklaring baseret på Traditionel Kinesisk Medicin. Måske kan den inspirere og hjælpe dig, hvis du skulle være i tvivl.

 

 

 

Ingefær-the er et godt supplement til kold mad. Det styrker nemlig fordøjelsen og virker varmende

Ingefær-the er et godt supplement til kold mad. Det styrker nemlig fordøjelsen og virker varmende

 

 

 

Hold “gryden varm” – tænk over det her
Forestil dig at din mave er en gryde, hvor temperaturen helst skal ligge på ca. 37 grader. Er klimaet for koldt, går det ud over produktionen af livsenergi. Hælder du oven i købet koldt vand ovenpå det hele, kan der nemt opstå  kulde og fugt i fordøjelsen. I Danmark er klimaet koldt og fugtigt, derfor er det en udfordring at spise alt for meget rå mad. Selv om der er mest livsenergi i rå grøntsager, så kan du risikere at svække hele dit system, hvis du ikke kan fordøje det. Det handler om kulde og varme. Om Yin og Yang. Det kræver Yangkraft og varme at omdanne mad til livenergi.

 

 

Er du en Yin eller Yang – type?
Hvad der er bedst for dig, er altså et godt spørgsmål? Du kan starte med at følge dette enkle princip. Spis varmt når det er koldt og spise koldt når det er varmt. Men det skal naturligvis balanceres. Du kan lære mere om disse principper i e-bogen: Brug din mad som medicin – sådan skaber du balance mellem Yin og Yang.