Sådan opbygger du energi og får en bedre vinter uden depression

8fbe0c02e900c51b771fcb2bbc01e637

Styrk nyrerne om vinteren og undgå vinterdepression
Nyrerne hører til vandelementet og årstiden vinter. Det er tid til at trække sig tilbage og regenerere kroppens dybeste lag. Knogler, marv,tænder og hovedhår bliver varetaget af nyre-energien. Vinteren er årstiden, hvor du skal læne dig tilbage, regenerere og fylde depoterne op med simreretter og drikke varm the. Vælger du at starte nye projekter går du imod naturens cyklus. Vent hellere til foråret. Nu gælder det om at læne sig lidt tilbage, hvis du vil undgå vinterdepression.

 

For at styrke nyre-energien kan du fx:

  1. Meditere og trække vejret ned i retning af nyrerne
  2. Skære ned på stimulanser som kaffe, sukker og dårlige kulhydrater som især dræner de livsvigtige binyrer
  3. Spise mere fisk, tangplanter og lækre simreretter. Drik mere vand og hold det til en temperatur svarende til  ca. 37 grader
  4. Passe på ikke at dræne din energi. Nyrerne styrkes ved at opmagasinere energi i længere tid. Overdreven seksuelt aktivitet er vigtigt at være opmærksom på, fordi orgasmen, især hos mænd, dræner nyre-energien.
  5. Gå i seng inden kl. 22.00. Her render blodet tilbage til leveren og regenererer alle organer. Især nyrerne.
  6. Træn Tai Chi Chuan eller Chi gong regelmæssigt, som styrker centralnervesystemet og hjernen. Det giver også stærke knogler som bliver næret af vandelementet og nyrerne.

  7. Undgå for meget koldt og rå mad. Danmark har et koldt og fugtigt klima. Princippet er at spise varmere når det er koldt og køligere når det er varmt.

 

Er nyrer-energien i underskud tager det tid at bygge op.  Nøgleordet er at lade “batterierne op” og opmagasinere energi i kroppen. Vær tålmodig. Det tager tid